Compare Listings

Έπεσαν οι τιμές των ενοικίων – Πολλές ευκαιρίες για κάθε ανάγκη

Έπεσαν οι τιμές των ενοικίων – Πολλές ευκαιρίες για κάθε ανάγκη
Αλλαγές και μεταβολές και στον τομέα των ακινήτων έφερε η όλη κατάσταση που δημιουργείται με την πανδημία. Οι μεταβολές που προκύπτουν επηρεάζουν τόσο τις αγοραπωλησίες όσο και τα ενοίκια για οικίες, διαμερίσματα, γραφεία και όχι μόνο.

Η κατάσταση στην Κύπρο

Είναι γνωστό ότι η χώρα μας προσελκύει χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και φοιτητές από το εξωτερικό. Οι ξαφνικές αποχωρήσεις από την Κύπρο τους προηγούμενους μήνες, οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και οι συνεχείς αλλαγές στην κατηγοριοποίηση των χωρών φαίνεται να επηρεάζει καταλυτικά τον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο.

Κατ’ αρχάς πολλοί αδυνατούν να έρθουν πλέον πίσω στο νησί μας λόγω των απαγορεύσεων. Χώρες από τις οποίες παραδοσιακά προσελκύουμε εργαζόμενους και φοιτητές είναι στην κατηγορία Γ ‘ ως εκ τούτου δεν μπορούν να έρθουν στην Κύπρο. Παράλληλα πολλές μεγάλες διεθνείς εταιρείες αλλά και πανεπιστήμια επιλέγουν την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση οι οποίες επηρεάζουν την όλη κατάσταση ανατρέποντας τα δεδομένα προ κορωνοϊού. Φοιτητές και εργαζόμενοι παραμένουν στις χώρες τους αναμένοντας τις εξελίξεις.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι λόγω του ότι η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη των επόμενων μηνών, πολλοί που ήταν στην Κύπρο ακύρωσαν ξαφνικά τα συμβόλαια τους, με τους ιδιοκτήτες να είναι στο ψάξιμο για νέους ενοίκους. Κατοικίες και διαμερίσματα λοιπόν λοιπόν εκκενώθηκαν ξαφνικά με αποτέλεσμα να αυξηθεί η προσφορά ενοικιαζόμενων ακινήτων και έτσι είχαμε μια απότομη πτώση των ενοικίων.

Ιδανική περίοδος για ενοίκιο – Περίπου 10% κάτω αλλά…

Την δεδομένη στιγμή, σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα των ακινήτων, φαίνεται ότι υπάρχει μια πτώση της τάξεως του 10% περίπου στα ενοίκια. Επειδή όμως η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι πολύ καλή, τα δεδομένα σιγά σιγά αλλάζουν και η ζήτηση αυξάνεται. Το πιθανότερο σενάριο είναι με την αύξηση της ζήτησης να ανέβουν και οι τιμές. Ως εκ τούτου, εάν κάποιος ψάχνει διαμέρισμα ή κατοικία για ενοίκιο ή ακόμα και γραφείο, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κάνει το deal του για να επωφεληθεί της κατάστασης.

Πλειάδα εξαιρετικών επιλογών για κάθε ανάγκη από CENTURY21

Η CENTURY21, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ακινήτων στον κόσμο με δυναμική παρουσία και στην Κύπρο, διαθέτει πλειάδα επιλογών για ενοίκια σε όλες τις πόλεις. Εξαιρετικές ευκαιρίες με κατοικίες αλλά και διαμερίσματα που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, σε πολύ καλές μάλιστα τιμές. Ιδανικά ακίνητα για φοιτητές που επιστρέφουν σιγά σιγά στα Πανεπιστήμια αλλά και για άτομα ή νεαρά ζευγάρια που ψάχνουν το το τέλειο για αυτούς διαμέρισμα. 

Επιπλέον διαθέτει μικρά αλλά και μεγάλα γραφεία που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Πάρα πολλές επιλογές, σε κεντρικά σημεία των πόλεων, με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες σε πολύ κοντινή απόσταση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα ακίνητα που διαθέτει η CENTURY21

img

century21

  Related posts

  How To Find The Perfect Apartment For Rent

  Moving into a new space is equal parts exciting and hard work. Choosing where you are going to rent...

  Continue reading

  5 Tips For Real Estate Investors

  What does it mean to invest in the Real Estate Industry?   This journey doesn’t come...

  Continue reading

  Properties in Limassol: The Exclusives

  Before you invest in one of the top properties in Limassol, let us give you some insights into what...

  Continue reading
  ×

  Let's talk about your new Home!

  ×