Compare Listings

Πώς να βρείτε το ιδανικό σπίτι για εσάς και τα παιδιά σας

Πώς να βρείτε το ιδανικό σπίτι για εσάς και τα παιδιά σας
Οι χώροι του σπιτιού να ικανοποιούν τις ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας

Η αγορά σπιτιού είναι ένα από τα σπουδαιότερα και μεγαλύτερα κεφάλαια για κάθε οικογένεια. Πολλά ζευγάρια διαθέτουν ακόμα και όλες τους τις οικονομίες και τους κόπους αρκετών χρόνων για να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους, την ιδανική κατοικία για τους ίδιους αλλά κυρίως για τα παιδιά τους.

Τα παιδιά είναι ότι πιο πολύτιμο για μια οικογένεια και φυσιολογικά είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο για οποιαδήποτε απόφαση, πόσο μάλλον για την αγορά ενός σπιτιού.

Τι πρέπει να προσέξετε όμως; Τι είναι σημαντικό για τα παιδιά σας στο νέο σας σπίτι;
Ακολουθούν μερικές απλές αλλά πολύ χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο σπίτι για την οικογένειά σας.

Πρώτ’ απ’ όλα το σχολείο
Αυτό που πρώτα πρώτα πρέπει να δείτε είναι το θέμα ‘’σχολείο’’ αφού είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι που αφορά τα παιδιά σας. Κατ’ αρχάς λοιπόν αξιολογήστε την ποιότητα των σχολείων στην περιοχή σας. Είτε επιλέξετε κάποιο δημόσιο είτε κάποιο ιδιωτικό σχολείο, είναι καλό να αναζητήσετε κριτικές και εμπειρίες από άλλους γονείς είτε κάποιους που γνωρίζουν τα δεδομένα. Είναι καλό να ξέρετε ότι για τα δημόσια σχολεία, είναι αυστηρή προϋπόθεση η διεύθυνση κατοικίας. Ως εκ τούτου εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε το παιδί σας να φοιτήσει σε συγκεκριμένο σχολείο, πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη αυτό το δεδομένο στο ψάξιμο για σπίτι.

Εξίσου σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη, είναι και οι απογευματινές τους δραστηριότητες. Αθλητισμός, τέχνη, μουσική, άλλα προγράμματα αναψυχής ή ακόμα και τα χόμπι τους είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας τους και συνεπώς και της δική σας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν κοντά σας αξιόλογα προγράμματα που ταιριάζουν στις ανάγκες των παιδιών σας.

Ρωτήστε, ψάξτε, μάθετε πληροφορίες και από άλλους γονείς για να είστε σίγουροι ότι πήρατε την σωστή απόφαση για τα παιδιά σας.

Οι χώροι του σπιτιού να ικανοποιούν τις ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας
Συνήθως και για τους γονείς είναι πολύ σημαντικό τα υπνοδωμάτια να είναι στον ίδιο όροφο. Και για λόγους ασφαλείας αλλά και για πρακτικούς λόγους είναι σημαντικό να υπνοδωμάτια των παιδιών να είναι κοντά σε αυτό των γονιών. Αν π.χ. έχετε μικρά παιδιά που ξυπνούν τα βράδια, φανταστείτε την ταλαιπωρία να ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες. Έτσι λοιπόν οι περισσότεροι επιλέγουν τα υπνοδωμάτια να είναι όλα στον ίδιο όροφο.

Όσον αφορά τους βασικούς χώρους του σπιτιού, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία π.χ. Πολλοί γονείς επιλέγουν open plan για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα και με μεγαλύτερη ευκολία τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και κυρίως κατά την ώρα του παιχνιδιού τους. Με αυτή την επιλογή σε όποιο χώρο και αν βρίσκεσαι, έχεις οπτική επαφή με τα παιδιά απαραίτητο για τους γονείς.

Φάκελος… ασφάλεια
Το νιώθεις ασφαλής στην περιοχή που ζεις είναι μεγάλη υπόθεση σήμερα. Πόσο μάλλον όταν έχεις παιδιά. Άρα η ασφάλεια πρέπει να είναι ένας παράγοντας που πρέπει να μπει ψηλά στην λίστα με τα ‘’πρέπει’’ του νέου σου σπιτιού.

Ενημερωθείτε λοιπόν για την ασφάλεια της περιοχής και της γειτονιάς σας. Εάν υπάρχουν πεζοδρόμια, σωστοί φωτισμοί και άλλα σχετικά για να μπορείτε να διακινηθείτε άνετα. Κάντε μια βόλτα γύρω από τη γειτονιά για να δείτε πώς άλλοι ιδιοκτήτες σπιτιού φροντίζουν ή δεν φροντίζουν τα σπίτια τους. Είναι είναι ένα επιπλέον στοιχείο που θα μετρήσει στην απόφαση σας.

Δείτε επίσης εάν η αυλή του σπιτιού είναι περιφραγμένη ενώ ελέγξτε και την ποιότητα στις πόρτες και τα παράθυρα να βεβαιωθείτε ότι είναι αποτρεπτικά για κάθε… ενοχλητικό.

Η CENTURY 21, ο παγκόσμιος ηγέτης του Real Estate, διαθέτει πλειάδα εξαιρετικών επιλογών κατοικιών σε όλες τις πόλεις σε πολύ καλές τιμές.

Βρείτε το ιδανικό σπίτι για την οικογένειά σας στην CENTURY 21. 

img

century21

  Related posts

  How To Find The Perfect Apartment For Rent

  Moving into a new space is equal parts exciting and hard work. Choosing where you are going to rent...

  Continue reading

  5 Tips For Real Estate Investors

  What does it mean to invest in the Real Estate Industry?   This journey doesn’t come...

  Continue reading

  Properties in Limassol: The Exclusives

  Before you invest in one of the top properties in Limassol, let us give you some insights into what...

  Continue reading
  ×

  Let's talk about your new Home!

  ×